Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chamberlain in voor reünie Smashing Pumpkins

Shownieuws

Jimmy Chamberlain, de voormalige drummer van The Smashing Pumpkins, ziet een reünie van de band wel zitten. "Ik heb er erg veel zin in."

Jimmy Chamberlain, de voormalige drummer van The Smashing Pumpkins, ziet een reünie van de band wel zitten. "Ik kan alleen voor mijzelf spreken en zeggen dat ik er voor in ben en dat ik er erg veel zin in heb", zegt Chamberlain in de Chicago Tribune.

"Alles wat ik erover kan zeggen is dat The Smashing Pumpkins Billy, James, ik en D'Arcy zijn", vertelt Chamberlain. "In een ideale wereld is dat hoe het moet zijn." De drummer zegt ernaar uit te kijken om weer muziek te maken met de voormalige zanger Billy Corgan.

Vorige week plaatste Billy Corgan, gitarist/songwriter van The Smashing Pumpkins, een paginagrote krantenadvertentie in Chicago met de mededeling dat hij de band, die in 2000 uit elkaar ging, wil herenigen. "Ik wil mijn band terug, mijn nummers en mijn dromen", schreef Corgan.

Het is nog onduidelijk wat gitarist James Iha en bassist D'Arcy Wretzky van de reünieplannen vinden. Chamberlain zegt nog niet met Wretzky te hebben gesproken sinds hij de band in augustus 1999 verliet. De drummer laat weten dat hij en Corgan 'al een tijdje praten' over de hereniging van de band. Met Iha heeft hij contact via e-mail. Hij heeft het met hem echter nog niet over de reünie gehad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen