Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Polanski-zaak tegen Vanity Fait begonnen

Shownieuws

De rechtszaak die Roman Polanski heeft aangespannen tegen Vanity Fair is maandag van start gegaan. Het blad publiceerde een artikel dat hem beledigd heeft.

De rechtszaak die Roman Polanski heeft aangespannen tegen het blad Vanity Fair is maandag van start gegaan. Vanity Fair publiceerde in 2002 een artikel waarin stond dat de Poolse regisseur in 1969 een vrouw probeerde te versieren op weg naar de begrafenis van zijn vermoorde vrouw.

Polanski vindt het artikel beledigend en misplaatst en zegt dat hij slachtoffer is van een leugen. Hij vindt dat het blad hem als een 'monster' heeft afgeschilderd. De zwangere vrouw van de filmmaker, Sharon Tate, werd in 1969 door aanhangers van seriemoordenaar Charles Manson gedood. Polanski's advocaat zegt dat Vanity Fair een vertekend beeld heeft geschetst van wat er op de dag van de begrafenis is gebeurd, en dat het blad weinig respect toont voor het overlijden van Tate.

Roman Polanski woont sinds 1978 in Frankrijk. Hij ontvluchtte in dat jaar de Verenigde Staten, nadat hij bekende seks te hebben gehad met een 13-jarig meisje. In de VS lopen ook aanklachten tegen hem wegens het verkrachten van vijf minderjarige meisjes.

De zaak vindt plaats in Londen, maar Polanski is daar zelf niet aanwezig. Hij is bang te worden gearresteerd, en overgeleverd te worden aan de VS. Ondanks zijn dubieuze imago is Polanski een gerespecteerd regisseur. In 2003 won hij met 'The pianist' de Oscar voor beste regie. Polanski maakt filmklassiekers als 'Rosemary's baby' en 'Chinatown'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen