Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Il Divo verslaat Coldplay

Shownieuws

Coldplay moet deze week de eerste plaats in de Mega album top 100 afstaan aan het semi-klassieke viertal Il Divo met hun gelijknamige debuutalbum.

Coldplay moet deze week de eerste plaats in de Mega album top 100 afstaan aan het semi-klassieke viertal Il Divo met hun gelijknamige debuutalbum. De vier heren veroverden eerder de hoogste hitparadeposities in landen als Australië, Engeland en Amerika. "Het is net een grote achtbaan waar we in zijn gestapt", vertelt het blije Zwitserse bandlid Urs Buhler aan de Canadese muzieksite 'Jam'.

Buhler studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. De afgelopen zeven jaar maakte hij deel uit van het Nederlands Opera Gezelschap. Naast Buhler bestaat het kwartet uit de Amerikaan David Miller, de Fransman Sebastien Izambard en de Spaanjaard Carlos Marin.

De heren zijn gecast door Simon Cowell, jurylid van de Amerikaanse 'Idols'. "Ik had nog nooit van hem gehoord", geeft Buhler toe. "Ik kende zijn reputatie als vals jurylid ook niet. Ik ging geheel blank naar de auditie en wist dat ik ging auditeren voor een semi-klassiek project."

Het klassiek geschoolde viertal wordt vaak op zijn 'looks' afgerekend in interviews. "Ik ken geen band in de muziekindustrie waarbij het uiterlijk niet belangrijk is", zegt Buhler. "Maar vaak probeert de pers ons te bekritiseren, omdat wij er naast onze zangkwaliteiten goed uitzien en gekleed worden door Armani."

Het debuutalbum van Il Divo verkocht in Amerika meer dan twee miljoen exemplaren. Het album bevat semi-klassieke versies in het Italiaans van bekende hits als 'Unbreak my heart' van Toni Braxton, 'My way' van Frank Sinatra en 'The mission' van Ennio Morricone.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen