Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sander Foppele smacht naar grote filmrol

Shownieuws

Sander Foppele wil dolgraag een grote rol in een speelfilm. "Ik zou heel graag in een speelfilm willen spelen of in een Nederlandse serie."

Acteur Sander Foppele wacht met smart op een grote rol. "Ik zou heel graag in een speelfilm willen spelen of in een Nederlandse serie, want het acteren ligt mij toch vele malen meer aan het hart dan het presenteren", vertelt hij aan Novum Nieuws. Sander is binnenkort wel te zien in een Nederlandse kinderfilm, waarin hij een kleine rol heeft als gymleraar.

De acteur is vanaf augustus iedere werkdag bij BNN te zien in de soap 'Onderweg naar morgen'. Foppele was enige tijd geleden uit de soap gestapt om te werken aan een uitdaging als presentator. "Presenteren is wel leuk, maar het is niet iets wat ik altijd zou willen doen."

Inmiddels is de 28-jarige acteur teruggekeerd in 'ONM', waar hij zich 'goed op zijn plek' voelt. "'ONM' is erg leuk om te doen. Ik had een tijd niet geacteerd en dat heb ik gewoon gemist. Dan is het leuk dat ze je weer vragen." Als hij zou moeten kiezen tussen acteren en presenteren, kiest Sander naar eigen zeggen zonder twijfel voor het acteren.

Foppele speelt in de soap de rol van Daan Starrenburg. Die kreeg vorig seizoen te horen dat hij kanker heeft. Sander heeft zich 'heel goed' op de rol moeten voorbereiden. "Het is natuurlijk vrij heftig om van vrolijke jongen naar een kale kankerpatiënt te gaan die op elk moment dood kan gaan", legt hij uit. "Ik heb ook met veel mensen op de set gepraat die een soortgelijke situatie in hun privé-leven hebben meegemaakt. Het is dan vreemd om hen te vragen: 'Doe ik het zo goed?'."

De rol van Sander is na de zomer minder heftig dan nu, maar er komt volgens hem wel een leuke verhaallijn aan. "Een tijdje geleden mocht ik een gemenerik spelen. Toen was ik aan de drugs en ging ik het verkeerde pad op", vertelt hij. "Ik zou het niet erg vinden als ik dat weer mag doen, maar dit keer wil ik dan helemaal de slechte kant op."

Naast de soapserie heeft Foppele onlangs een stem ingesproken voor de nieuwe Disney-film 'Herbie: fully loaded'. Hij kruipt in de huid van Ray Jr. "Het is moeilijk om de stemmen in te spreken, omdat je op details moet letten als wanneer een acteur kucht, maar het was wel een rijke ervaring."

De naar eigen zeggen echte levensgenieter heeft nog genoeg tijd voor zijn geliefde Valerie Zwikker, met wie hij een relatie heeft. "Wij gaan naar New York om mijn broer te bezoeken en als we terugkomen, gaan we nog even de zon opzoeken. Zo'n druk schema heb ik niet, hoor."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen