Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verkoop nieuwste Harry Potter breekt record

Shownieuws

Van het nieuwste boek uit de Harry Potter-reeks is in het eerste etmaal in de VS een recordaantal van 6,9 miljoen exemplaren verkocht.

Van het nieuwste boek uit de Harry Potter-reeks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, is in het eerste etmaal in de Verenigde Staten een recordaantal van 6,9 miljoen exemplaren verkocht. Dat heeft de Amerikaanse uitgever Scholastic zondag bekendgemaakt.

Van het vorige boek uit de reeks, Harry Potter en de Orde van de Feniks, gingen in 2003 in de eerste 24 uur 'maar' vijf miljoen exemplaren over de toonbank. Omdat veel winkels toen snel door hun voorraad heen waren heeft Scholastic van 'Potter VI' deze keer geen 10,8 miljoen, maar 13,5 miljoen stuks laten drukken.

De cijfers van Scholastic betreffen alleen de verkoop in de Verenigde Staten. De Britse verkoopcijfers worden pas maandag verwacht.

Zelfs als er fikse kortingen op de stuksprijs van 29,99 dollar worden gegeven komt de omzet in het eerste weekeind volgens Lisa Holton van Scholastic met gemak boven de 100 miljoen dollar, meer dan de gezamenlijke opbrengst van de twee meestbezochte bioscoopfilms, Charlie and the Chocolate Factory en The Wedding Crashers. Hoewel het ruim zeshonderd bladzijden tellende boek pas sinds zaterdag middernacht te koop is, worden nu al gebruikte exemplaren te koop aangeboden bij eBay, Amazon.com en Alibris.com.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen