Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Disneyland heeft ster op Walk of Fame

Shownieuws

Ter ere van het vijftigjarig bestaan krijgt Disneyland een ster nabij The walk of fame in Hollywood. Disney is het eerste bedrijf dat een ster krijgt.

Disneyland heeft een eigen ster gekregen in de buurt van de Walk of Fame in Hollywood. Het concern, dat vijftig jaar bestaat, is daarmee het eerste bedrijf dat dit symbool van duurzaamheid in de entertainmentindustrie ten beurt valt.

Volgens de baas van het comité dat bepaalt wie een ster krijgt, gaat het om een ander soort onderscheiding dan die mensen krijgen. "Het lijkt wel op ster op de Walk of Fame, maar is toch anders. Om als entertainmentbedrijf een ster te verdienen, moet je de allure hebben van Hollywood en minstens vijftig jaar meedraaien in de industrie."

De onthulling van de ster werd vrijdag bijgewoond door Disney-directeur Michael Eisner en een aantal Disney-figuren waaronder Mickey Mouse. Andere bedrijven die binnenkort met een ster worden beloond, zijn Variety en Hollywoodreporter, respectievelijk sinds 1905 en 1930 bronnen van entertainmentnieuws.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen