Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Juanes ziet duet met Shakira wel zitten

Shownieuws

Juanes, de Zuid-Amerikaanse superster, ziet een duet met Shakira wel zitten. "Ik heb haar laatst heel gezellig gesproken. Wie weet komt het er wel van."

De Zuid-Amerikaanse ster Juanes ziet een duet met Shakira wel zitten. "Ik heb tijdens een vlucht van Madrid naar Bogotá heel gezellig met haar gesproken", vertelt hij Novum Nieuws. "Misschien kunnen we in de toekomst samen een liedje opnemen." Juanes, die in het echt Juan Esteban Aristizabal heet, is in Nederland om zijn album te promoten.

In de Verenigde Staten en Zuid-Amerika is Juanes een beroemdheid. Hij heeft negen Latin Grammy awards gewonnen en verkocht totnogtoe zo'n twintig miljoen albums. Zijn nieuwste cd is een half jaar geleden verschenen. maar Europa moet nog veroverd worden. In Nederland had Juanes vorig jaar een bescheiden hit met het nummer 'A dios le pido'. Zijn nieuwe single 'La camisa negra' is onlangs uitgebracht.

Het laatste album heeft de titel 'Mi sangre', wat mijn bloed betekent. "Al mijn liedjes komen uit mijn hart en ziel," legt hij uit. "Mijn muziek gaat niet over de donkere kant van het leven, maar over de leuke dingen." Het album is voor een groot deel opgenomen in hotelkamers over de hele wereld. De demo van 'Amane' is in Amsterdam opgenomen.

De internationale carrière van Juanes begon in 1999. Van huis uit heeft hij de liefde voor muziek meegekregen. Zijn vader en broers spelen gitaar. "Ik wachtte altijd vol spanning tot mijn broers uit school kwamen om samen met hen muziek te maken", vertelt Juanes. "Mijn jeugd was geweldig, ondanks de moeilijke tijd in Colombia." In de jaren tachtig woedde daar een drugsoorlog waarbij een neef en één van Juanes' beste vrienden ontvoerd werden.

Hoewel de Zuid-Amerikaan fan is van U2, ziet hij toch het liefst Metallica optreden. "Op mijn 14e ontdekte ik metal en rockmuziek. Led Zeppelin en Metallica waren de eersten die ik hoorde. Door hen ben ik begonnen met muziek. Metallica was mijn inspiratiebron."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen