Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jannes gekroond tot 'piratenkoning'

Shownieuws

Volkszanger Jannes is zaterdagavond in het Polman Stadion in Almelo gekroond tot koning der piraten. "Dit betekent alles voor me."

Volkszanger Jannes is zaterdagavond in het Polman Stadion in Almelo gekroond tot 'koning der piraten'. De zanger werd via een kraanwagen vanuit de lucht op het podium neergezet. Daar ontving hij uit handen van RTV Oost-presentator Willie Oosterhuis de piratenjas en de bijhorende hoed. De zanger kreeg deze onderscheiding voor zijn verdiensten in de piratenmuziek.

De 32-jarige zanger is 'heel erg blij' met zijn bekroning. "Deze onderscheiding betekent echt alles voor me. De piratenzenders hebben mijn muziek, met alle risico's om gepakt te worden, vanaf het begin gedraaid", legt Jannes uit aan Novum Nieuws. "Dankzij hen is de basis gelegd voor mijn succes en mijn soaps bij RTV Oost en Drenthe en nu ook bij SBS 6. Daar ben ik heel trots op."

Jannes presenteerde voor een uitverkocht stadion voor het eerst zijn nieuwe single 'Ik wil je elke dag een beetje beetje meer'. Ook dit nummer werd, net als zijn laatste hit 'Dam dam', geschreven en geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar, het vaste productieduo van Frans Bauer en Marianne Weber.

Het Gigapiraten-festijn was het eerste grote piraten-stadionconcert in Nederland. Naast Jannes, stonden ook Henk Wijngaard, Arne Jansen, Corry Konings en Jan Smit op het podium. Alle artiesten werden begeleid door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen