Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aanklacht tegen Michael Moore verworpen

Shownieuws

Een rechter in Detroit heeft een aanklacht tegen Michael Moore verworpen. Moore werd ervan beschuldigd in 'Bowling for Columbine' een man te hebben beledigd.

Een rechter in Detroit heeft een aanklacht tegen filmmaker Michael Moore verworpen. De aanklacht werd ingediend door de broer van Terry Nichols, de man die medeschuldig is aan de aanslagen in Oklahoma in 1995. Een woordvoerder van Moore zegt dat de regisseur erg in zijn nopjes is met de uitspraak.

James Nichols vindt de manier waarop hij en zijn broer in Moores film 'Bowling for Columbine' zijn geportretteerd, beledigend en misleidend. Hij zou de film uit 2002 zijn privacy hebben aangetast en hem emotionele stress hebben bezorgd. De rechter concludeerde dat Moores weergave van de Nichols-broers in de film 'feitelijk en reëel' is.

Terry Nichols werd tot twee keer levenslang veroordeeld voor zijn bijdrage aan de aanslag. Daarbij kwamen 168 mensen om het leven. Timothy McVeigh, het brein achter de aanslag, is in 2002 geëxecuteerd. James Nichols werd kort na de aanslag opgepakt op verdenking van medeplichtigheid. Hij werd later vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. In 'Bowling for Columbine' gaat Moore op bezoek bij de boerderij van Nichols, waar deze openlijk antwoord geeft op de vragen van de filmmaker.

Moore, een uitgesproken liberale activist, is vooral bekend van films als 'Fahrenheit 9/11' en 'Roger and me'. 'Bowling for Columbine' is een kritisch verhaal over de wapencultuur in Amerika. De documentaire won in 2002 een Oscar. Moore werkt momenteel aan een film over het Amerikaanse zorgstelsel, met name de gezondheidszorg. In 2007 wordt het vervolg op 'Fahrenheit 9/11' verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen