Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackie Chan wilt meer diversiteit in filmrollen

Shownieuws

Jackie Chan prefereert het maken van films in Azië omdat hij daar meer nieuwe genres kan uitproberen die in Hollywood als riskant worden gezien.

Jackie Chan prefereert het maken van films in Azië omdat hij daar meer nieuwe genres kan uitproberen die in Hollywood als riskant worden gezien. Hij weet dat zijn rollen gelimiteerd zijn, omdat zijn Engels niet goed is. "We kunnen alleen maar moordenaars of politieagenten uit Hong Kong spelen", zegt Chan in een interview.

Chan begrijpt dat producenten in Hollywood bang zijn voor risico's, omdat er grote financiële investeringen gemoeid zijn met het maken van films. "In Amerika is het alleen maar 'Rush hour 1', 'Rush Hour 2' en 'Rush Hour 3', en dan weer 'Rush Hour 4'. En als 'Rush Hour 4' flopt, dan houdt het op. Maar als het een succes wordt, dan zal er weer een 'Rush Hour 5' komen," zegt Chan doelend op het commerciële aspect van Hollywoodfilms.

In Hong Kong zijn de films waarin de Chinese acteur speelt meer divers. In 'New police story' speelt Chan een officier die moet leren opgaan met de dood van zijn team. In zijn nieuwe film, 'The myth', speelt Chan een gereïncarneerde Chinese generaal die zijn oude liefde zoekt.

De 51-jarige acteur, die nog altijd zijn eigen stunts doet, weet dat zijn dagen als actieheld zijn geteld. "Ik heb nog vaak last van mijn buik, knieën en schouders als ik wakker word. Ik ben niet bang. Als het me teveel wordt, dan ga ik films regisseren of produceren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen