Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johnny Depp dankt carrière aan Tim Burton

Shownieuws

Johhny Depp zegt dat hij vanaf de eerste ontmoeting met Tim Burton een 'diepe connectie' voelde en dat hij zijn carrière aan hem te danken heeft.

Johhny Depp zegt dat vanaf de eerste ontmoeting met Tim Burton hij een 'diepe connectie' voelde met de regisseur. "We zijn allebei opgegroeid als buitenbeentjes en zijn....anders en een beetje vreemd." En die gelijkenis is maar goed ook, want de twee outsiders hebben een samenwerking op gang gezet die een aantal juweeltjes van films heeft opgeleverd, schrijft The Globe and Mail.

Als Tom Cruise het niet zo druk had gehad was de hoofdrol in 'Edward scissorhands' misschien wel nooit naar Depp gegaan. Want Burton overwoog Cruise de hoofdrol te laten spelen.En hoe anders had het dan kunnen lopen met de carrière van beide acteurs? Waar Cruise zich heeft ontpopt tot overdadige filmheld, met 'War of the worlds' als laatste klapper, is Depp een excentrieke acteur die binnenkort te zien is als Willy Wonka in Burtons verfilming van 'Charlie and the chocolate factory'.

Depp heeft herhaaldelijk gezegd dat zonder het 'bevrijdende effect van het vertrouwen' dat Burton in hem had tijdens de opnames van 'Edward Scissorhands', de rest van zijn werk onmogelijk zou zijn geworden. Hij zou, naar eigen zeggen, nooit de rollen hebben gekozen die hem hebben gemaakt tot wie hij nu is. Eerder zou hij net als generatiegenoten Tom Cruise, Brad Pitt en Keanu Reeves, de grote commerciële rollen hebben aangepakt, simpelweg omdat hij niet het zelfvertrouwen had gehad om deze af te wijzen.

Burton en Depp maakte behalve 'Edward scissorhands' films als 'Ed Wood' en 'Sleepy Hollow'. Tim Burtons verfilming van het legendarische boek van Roald Dahl met Johnny Depp als Willie Wonka is vanaf woensdag te zien in de Nederlandse bioscopen.Begin november gaat 'Corpse bride', eveneens een samenwerking van de twee excentriekelingen, in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen