Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Renate Verbaan op haar plek in de etalage

Shownieuws

TMF-veejay Renate Verbaan voelt zich al meer op haar plek in de etalage van waaruit ze een programma presenteert. "Het was erg wennen maar nu gaat het super."

TMF-veejay Renate Verbaan voelt zich al meer op haar plek in de etalage. "Het was erg wennen qua locatie. Ineens sta je niet meer in een veilige studio, maar in een winkel midden in het centrum van Amsterdam", zegt zij in een interview met 'TV Weekeinde'. Verbaan presenteert sinds april drie dagen in de week vanuit een grote kledingzaak een live-programma voor de muziekzender.

Volgens de 25-jarige veejay is er een groot verschil tussen de opnames in de winkel of in de studio. "Als ik me een dag niet lekker voel of grieperig ben dan kun je het in de studio wat rustiger aan doen", legt zij uit. "Dan neem ik gewoon een extra pauze. Dat kan hier niet."

Verbaan, die sinds drie maanden samenwoont met vriend Winston Gerschtanowitz, moet voor haar show veel improviseren. "Het gaat niet allemaal even strak. Het kan gebeuren dat een artiest te laat is en dan moet je improviseren", vertelt Verbaan. Ook het winkelend publiek reageert spontaan."Dan loopt er iemand die tikt tegen het ruit en roep ik 'zwaai maar even naar je moeder'."

Verbaan werd vorig jaar april tijdens de TMF Awards gekozen als nieuwe veejay van TMF. Ze heeft veel geleerd bij de zender. "Ik heb me de pestpokken gewerkt met heel veel plezier en heel veel geleerd", aldus Verbaan. "Ik moet nog veel meer leren, maar ben inmiddels wat zekerder van mezelf."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen