Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Desperate housewives' krijgt vijftien Emmynominaties

Shownieuws

'Desperate housewives', de satire over huisvrouwen en de grootste televisiehits van het afgelopen jaar, heeft vijftien Emmy nominaties in de wacht gesleept.

'Desperate housewives', de satire over huisvrouwen en één van de grootste televisiehits van het afgelopen jaar, heeft donderdag vijftien Emmy-nominaties in de wacht gesleept. Naast de nominatie voor beste serie zijn drie van de hoofdrolspelers uit de serie beloond voor hun acteerprestaties. Marcia Cross, Teri Hatcher en Felicity Huffman dingen mee naar de award voor beste actrice in een comedy.

'Desperate housewives' is niet de enige serie die zoveel waardering kreeg. De comedy 'Will & Grace' kon op eenzelfde aantal nominaties rekenen. Koploper onder de Amerikaanse televisiezenders is HBO met 93 nominaties. ABC kreeg er 51 en Fox sluit de lijst af met 49 nominaties.

Het succes van 'Desperate housewives' heeft zender ABC behoorlijk uit het slop gehaald. Vielen de kijkcijfers een jaar geleden nog flink tegen, tegenwoordig staat ABC weer aan de top. Want ook de nieuwe dramaserie 'Lost' is een hit en werd twaalf keer genomineerd.

De 57e uitreiking van de Emmy Awards vindt plaats op 18 september. Wie de show zal presenteren, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen