Kies je favoriete radiostation

Dossiers

K3 scoort zeshonderdste nummer één

Shownieuws

Met de single 'Kuma he' scoort de Vlaamse meidengroep K3 deze week de 600ste nummer één-hit in de geschiedenis van de hitparades.

Met de single 'Kuma he' scoort de Vlaamse meidengroep K3 deze week de zeshonderdste nummer één-hit in de geschiedenis van de hitparades. In 1965 hadden The Beatles de primeur met de eerste nummer één 'Yesterday'. Sindsdien volgden 599 andere nummers één.

Het was de Amsterdamse krant 'Het Parool' die in 1965 als eerste wekelijks een top-twintig afdrukte, die werd uitgezonden op de Nederlandse publieke radio.

De honderdste nummer één-hit was in 1971 voor Aretha Franklin met 'Spanish Harlem'. Daarna volgden Dillinger in 1977 met 'Cokane in my brain' als tweehonderdste, V.O.F. De Kunst in 1983 met 'Suzanne' als driehonderdste, Adventures of Stevie V in 1990 met 'Dirty cash' als vierhonderdste en Celine Dion in 1998 met het thema nummer uit de film 'Titanic', 'My heart will go on' als vijfhonderdste hoogst genoteerde plaat van het moment.

Het liedje 'Kuma he' van de dames Kathleen, Kristel en Karen gaat over zon, zee, strand en liefde en is de voorloper van het nieuwe album dat in oktober verschijnt.

Een groot aantal liedjes van de nieuwe cd komt terug in de concertreeks die binnenkort van start gaat. De meidengroep geeft op 19, 22 en 23 oktober zes concerten in Ahoy' in Rotterdam. Het worden concerten met een live-orkest, een lichtshow en veel dansers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen