Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gratis concert Londen ter herdenking slachtoffers

Shownieuws

De Londense burgemeester Ken Livingstone organiseert zaterdag een gratis toegankelijk concert om de slachtoffers te herdenken van de terreuraanslagen.

De Londense burgemeester Ken Livingstone organiseert zaterdag een gratis toegankelijk concert om de slachtoffers te herdenken van de terreuraanslagen vorige week donderdag. Madness-ster Suggs en de Britse muzikant Billy Brag treden in elk geval op. Jarvis Cocker (Pulp) en St Etienne ondersteunen het initiatief, maar het is onduidelijk of zij zullen optreden, meldt het Britse tijdschrift NME.

Suggs neemt graag deel aan het concert. "We houden van Londen omdat Londen ons onszelf laat zijn. Op zaterdag laten we zien dat Londen, na de verschrikkelijke gebeurtenis vorige week, sterk is in zijn diversiteit", vertelt Suggs. Bragg voegt hieraan toe dat het gratis festival de Londenaren de gelegenheid geeft een boodschap te sturen naar terroristen. "We vieren de diversiteit die zij willen vernietigen."

Met het evenement 'London United' wil Livingstone de boodschap overdragen dat de stad 'degenen trotseert die het karakter van de stad proberen te veranderen door middel van terrorisme'. "Dit gratis concert laat zien dat Londen nog steeds sterk staat en het de status van stad met mensen van alle etnische afkomsten, geloof en cultuur koestert. Dat wat de terroristen haten."

Het concert vindt plaats in het Burgess park. Verdere details van de line-up worden de komende dagen bekendgemaakt.

De Britse rockgroep Queen maakte woensdag bekend de duizenden medewerkers van de hulpdiensten die hebben geholpen na de aanslagen uit te nodigen voor een concert vrijdag. Het concert van de band zou vorige week plaatsvinden in het Londense Hyde Park, maar is een week uitgesteld. "We vinden het gepast om de hulpdiensten van Londen te bedanken", zegt zanger Paul Rodgers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen