Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cameron Diaz getuigt in 'fotozaak'

Shownieuws

Cameron Diaz getuigt 14-07 in de zaak tegen de fotograaf die haar mogelijk heeft gechanteerd met naaktfoto's.

Cameron Diaz getuigt donderdag in de zaak tegen de fotograaf die haar mogelijk heeft gechanteerd. De 42-jarige fotograaf John Rutter zou foto's van een naakte Diaz in zijn bezit hebben en die voor 3,5 miljoen dollar aan de actrice hebben willen verkopen. Rutter zou gedreigd hebben de foto's aan roddelbladen te verkopen als Diaz ze niet zelf zou afnemen.

De afbeeldingen van de actrice stammen uit 1992. Volgens de advocaat van de actrice heeft Rutter gewacht tot Diaz een bekende actrice was voordat hij haar confronteerde met de foto's. Toen de foto's werden gemaakt, was Diaz 19 jaar en werkte ze als model voor Elite Models. Twee voormalig modellen getuigen donderdag eveneens.

De advocaat van Rutter zegt dat de fotograaf het 'goed bedoelde'. "Hij had de foto's al lang aan wie dan ook kunnen verkopen voor veel meer geld. Dat is zijn recht. Dat hij Diaz de kans geeft ze zelf te kopen, is alleen maar goed bedoeld."

Diaz nam meteen contact op met de politie nadat Rutter haar benaderde. Bij een doorzoeking van het huis van de fotograaf werd 'overweldigend bewijs' gevonden van de chantage, stelt de advocaat van Diaz. Indien Rutter schuldig wordt bevonden, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal zes jaar boven het hoofd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen