Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glenn Close opnieuw in 'Sunset Boulevard'

Shownieuws

Actrice Glenn Close krijgt de vrouwelijke hoofdrol in de filmversie van de musical 'Sunset Boulevard'. Close speelde de rol van Norma Desmond ook op Broadway.

Actrice Glenn Close krijgt de vrouwelijke hoofdrol in de filmversie van de musical 'Sunset Boulevard'. Close speelde de rol van Norma Desmond eerder op Broadway in de gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber. De actrice ontving voor deze rol een 'Tony award', de belangrijkste Amerikaanse theaterprijs.

De 58-jarige actrice is volgens co-producer Austin Shaw door Webber benaderd tijdens de jaarlijkse uitreiking van 'The Golden Globes'. Webber wilde per se opnieuw Close hebben voor de rol en zij liet weten de rol ' heel graag' opnieuw te willen spelen.

Acteur Ewan McGregor is aangetrokken voor de mannelijk hoofdrol van mislukte schrijver Joe Gillis. Hij werd door Webber benaderd na het succes van zijn rol in de film 'Moulin Rouge' en zijn huidige rol in de West End-productie 'Guys and Dolls'.

De musical en film zijn gebaseerd op de gelijknamige 'stomme film' van Billy Wilder uit 1950. 'Sunset Boulevard' gaat over de onmogelijke liefde tussen Norma Desmond en Joe Gillis.

De film, waarin ook acteur Hugh Jackman (Van Helsing) een rol krijgt, gaat voor Kerstmis volgend jaar in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen