Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 laat uitverkochte Arena zingen

Shownieuws

Bono heeft woensdag tijdens het eerste concert van U2 in Nederland opgeroepen tot een gebed. Hij vroeg alle gelovigen gevechten te staken. "Equality."

Bono heeft woensdag tijdens het eerste concert van U2 in Nederland opgeroepen tot een gebed. Tijdens de aankondiging van het nummer 'Running to stand still' vroeg hij alle gelovigen gevechten te staken. "We moeten geen monster worden om een monster te verslaan", zei de zanger. "We stammen allemaal af van de vader Abraham. Jezus, Jood en Mohammed: we zijn allemaal gelijk. 'Equality'."

De Ierse band U2 deed woensdagavond met de 'Vertigo'-tour een uitverkochte Arena aan in Amsterdam. Spelen in Nederland voelt volgens Bono als een thuiswedstrijd. De U2-frontman bedankte Nederland voor 'een geweldig leven'. Hij herinnerde het publiek eraan dat Nederland een van de eerste landen was waar de band succes had. Bono, The Edge, Larry Mullen Jr. en Adam Cayton geven vrijdag en zaterdag nog twee concerten in het uitverkochte Amsterdamse voetbalstadion.

Nummers van het veertiende album 'How to dismantle an atomic bomb' werden woensdag afgewisseld met hits van voorgaande platen. Met 'Vertigo' begon de show en gedurende het concert kwamen onder meer de nummers 'Elevation', 'I still haven't found what I'm looking for', 'Sunday bloody Sunday' en 'With or without you' langs. 'A beautiful day' liet de zanger overgaan in het Beatles-nummer 'Sgt. Pepper's lonely hearts club band', de opener van Bono en Paul McCartney tijdens het Londense Live 8-concert twee weken geleden.

Bono liet weten waarde te hechten aan de oude nummers, omdat ze nog steeds een betekenis hebben. "We kijken naar de toekomst en we nemen de beste nummers uit het verleden met ons mee de toekomst in", zei de Ierse zanger. Het publiek zong uit volle borst mee met ieder nummer, oud en nieuw. Regelmatig viel Bono stil en namen de toeschouwers de zang over in de rol van een enorm achtergrondkoor.

U2 begon op 28 maart met de tournee ter promotie van het album 'How to dismantle an atomic bomb' in het Amerikaanse San Diego. De 'Vertigo'-tour deed dertien steden in Noord-Amerika aan om vanuit daar naar Europa te reizen. De eerste van de reeks Europese concerten vond op 10 juni plaats in Brussel. De twee maanden durende tournee eindigt 14 augustus in de Portugese hoofdstad Lissabon. Hierna gaat U2 van september tot december door met een reeks uitverkochte concerten in Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen