Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lauryn Hill terug in de schijnwerpers

Shownieuws

Lauryn Hill keert weer terug in de schijnwerpers. Zij heeft voor het eerst in jaren een interview gegeven met het Amerikaanse Trace Magazine.

Na jaren een teruggetrokken bestaan te hebben geleefd, keert Lauryn Hill weer terug in de schijnwerpers. Het voormalige 'Fugee'-lid heeft voor het eerst in jaren een interview gegeven met het Amerikaanse Trace Magazine.

Hill bespreekt 'The Fugees', haar toekomstplannen en hoe haar leven zonder publiciteit eruit ziet. "Als ik nu muziek maak, is dat alleen maar om informatie aan mijn kinderen door te geven zodat zij er wat van kunnen leren. En als andere mensen er van kunnen leren, dan is dat mooi meegenomen."

"Ik genoot ervan om het publiek gelukkig en ontroerd te zien, maar als jonge vrouw begreep ik niet de dynamiek van 'het bekend zijn'. Ik maakte muziek uit liefde en als ik een hele goede reactie kreeg, dan was dat eigenlijk niet gezond voor me omdat ik uiteindelijk alleen maar andere mensen een plezier ging doen," antwoordt de zangeres op de vraag waar het mis ging.

In het interview steekt de 30-jarige zangeres haar problemen met 'The Fugees' niet onder stoelen of banken. "De jaren die ik met 'The Fugees' heb doorgebracht waren niet mijn beste jaren. Het was een complot om mij te manipuleren, te controleren en mijn onafhankelijkheid weg te nemen. Ik voelde me emotioneel misbruikt." Desondanks gaat de zangeres binnenkort met 'The Fugees' een vervolgalbum opnemen.

De zangeres, die inmiddels moeder is van vier kinderen, is niet gestopt met het maken van muziek. De langverwachte opvolger van het succesvolle album 'The miseducation of Lauryn Hill', die haar vijf Grammy's heeft opgeleverd, is al onderweg. Het is nog niet bekend wanneer haar nieuwe album wordt uitgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen