Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Abraham neemt 'Smurfenlied' opnieuw op

Shownieuws

Pierre Kartner heeft als Vader Abraham zijn 'Smurfenlied' uit 1977 opnieuw opgenomen met de Vlaamse groep Dynamite.

Pierre Kartner heeft als Vader Abraham dinsdag zijn 'Smurfenlied' uit 1977 opnieuw opgenomen met de Vlaamse groep Dynamite. "De zanger van de groep vroeg me om van de Smurfensingle samen een nieuwe zomerhit te maken. Daar zei ik meteen 'ja' op", legt Kartner uit aan het Vlaamse 'Nieuwsblad'.

De volkszanger denkt dat in deze tijden van terroristische aanslagen de mensen hun heil zoeken in pretparken en ander amusement. Daarom gelooft hij heilig dat de nieuwe versie van het lied de mensen kan opmonteren. "De smurfen geven wereldwijd het voorbeeld van vreedzaam samenleven", legt hij uit.

Volgens Kartner is de nieuwe versie een 'heel gezellig plaatje' geworden. "Het is geen harde versie. Alleen het tempo ligt wat hoger en tussendoor hoor je enkele leuke kreten", vertelt Kartner. De 70-jarige zanger ziet de single als een tussendoortje. Hij ziet zichzelf niet opnieuw in alle zalen van het land met de smurfen optreden.

Mocht de single ook in andere landen uitgebracht worden, dan is Kartner niet van plan om weer te gaan reizen. "Verre reizen maken voor een optreden zegt me niets meer", zegt Kartner. "Ik heb geen zin om iedere dag in een vliegtuig te zitten.''

Het lied over de blauwe mannetjes van tekenaar en bedenker Peyo, schoot 29 jaar geleden naar de eerste plaats van vele binnen- en buitenlandse hitparades. Wereldwijd verkocht Kartner meer dan twintig miljoen singles van 'Het Smurfenlied'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen