Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eddy Wally wil meedoen aan het Songfestival

Shownieuws

De 73-jarige Eddy Wally wil volgend jaar meedoen aan de Vlaamse voorrondes voor het Eurovisie Songfestival 2006. Na zijn ziekte is hij ambitieuzer geworden.

De 73-jarige Eddy Wally doet volgend jaar mee aan de Vlaamse voorronden voor het Eurovisie Songfestival 2006. "Na mijn ziekte heb ik nog meer ambitie dan vroeger. Daarom doe ik mee aan de preselecties van Eurosong", vertelt de zanger aan De Gazet van Antwerpen.

Wally, die vorig jaar genezen is verklaard van darmkanker, is niet bang dat het publiek hem gaat uitlachen om zijn deelname. "Laat ze maar lachen, ik lach altijd het laatst. En wie zegt dat het publiek me weglacht", vertelt hij. "Eddy Wally is bigger dan ooit. En als ik verlies, blijf ik lachen. Want ook dan stromen de contractjes binnen... Geweldig."

De Vlaming Eddy Wally werd in 1966 ontdekt door de Nederlandse zanger, componist en platenbaas Johnny Hoes. Onder leiding van Hoes nam hij zijn eerste hit 'Cherie' op. Wally haalde er de eerste plaats mee in de Vlaamse hitparade. Nadien nam hij nog ruim vijfhonderd nummers op.

De zanger uit Zelzate is mede dankzij zijn glitterkostuums al jaren een opvallende verschijning. Hij noemt zichzelf 'The voice of Europe', in navolging van Frank Sinatra, met wie Wally zichzelf graag vergelijkt.

Wally is ook bekend buiten België. Hij heeft een fanclub in Nederland. In Engeland verschijnt hij regelmatig in het programma 'Eurotrash'. Ook trad hij verschillende keren op in Duitsland, Australië, Zuid-Afrika, Rusland en China. 'Chérie' werd in het Chinees vertaald naar 'Baobei'. In de jaren zeventig trad Wally ook verschillende keren op in hotels in Las Vegas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen