Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'INXS wil geen kopie van Hutchence'

Shownieuws

INXS probeert volgens gitarist Farris de overleden zanger Michael Hutchence niet te vervangen. "Wat we willen is iemand die zijn eigen persoonlijkheid heeft."

De nieuwe zanger van INXS moet geen kopie zijn van de in 1997 overleden Michael Hutchence. Dat zegt gitarist van de band Tim Farris. "Wat we echt willen is iemand die zijn eigen persoonlijkheid heeft en hij moet helemaal niet lijken op Michael."

De Australische band gaat in de realityshow 'Rock star: INXS' op zoek naar een nieuwe zanger. Het programma wordt gepresenteerd door voormalig gitarist van de Red Hot Chili Peppers Dave Navarro en model Brooke Burke. De winnaar van de show maakt een nieuw album met de band en gaat als zanger mee op wereldtournee.

Farris denkt dat Hutchence wel zou kunnen lachen om de zoektocht. "Het is een goede organisatorische manier om een nieuwe zanger te vinden. Het is de beste manier die wij konden bedenken." INXS heeft sinds de dood van Hutchence diverse gastzangers in de band laten optreden.

De band kreeg aan het eind van de jaren tachtig bekendheid met het album 'Kick'. Met onder meer de hits 'Need you tonight', 'Devil inside' en 'Never tear us apart' scoorden de bandleden wereldwijd hits.

'Rock star: INXS' is niet op de Nederlandse televisie te volgen. De show is sinds maandag drie dagen per week te zien op de Amerikaanse zender CBS.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen