Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Vermist'-zanger brengt debuutsingle uit

Shownieuws

Roy Raymonds, die negen jaar geleden gezocht en gevonden werd door het tv-programma 'Vermist', brengt deze week zijn eerste single ' Knalrooie rubberboot' uit.

Zanger Roy Raymonds, die negen jaar geleden gezocht en gevonden werd door het tv-programma 'Vermist', brengt deze week zijn eerste single uit. Wolter Kroes heeft het eerste exemplaar van ''De knal rooie rubberboot' onlangs overhandigd aan Raymonds.

De volkszanger werd veertig jaar geleden geboren als Jack. Deze naam kan hij zich tot op de dag van vandaag niet herinneren. "Mijn herinneringen gaan slechts negen jaar terug", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Ik ben destijds vanuit Beverwijk gaan lopen en leefde ruim een jaar op straat van zakjes friet en broodkorsten." Raymonds werd uiteindelijk in Limburg herkend door iemand die een foto van hem had gezien in 'Vermist'. "Iedereen was blij dat ik terecht was, maar zelf herinnerde ik mij niets meer. Zelfs mijn vader bleek een vreemde."

De zanger ging de afgelopen jaren naar eigen zeggen 'over hoge bergen en diepe dalen'. Door hard te knokken heeft hij zijn geheugenverlies een plekje kunnen geven. "Ik ben een eeuwige optimist en zie altijd weer een lichtje", zegt Raymonds. "Daarom ben ik ook zo blij met mijn debuutsingle. Die is vrolijk en past goed bij wie ik ben en hoe ik nu in het leven sta."

Roy deed ruim een jaar geleden mee aan het tv-programma 'Een ster in 40 dagen'. De winnaar werd hij niet. Wel haalde hij dankzij de steun van het publiek de finale. Ook tijdens dit programma werd hij geconfronteerd met zijn 'onbekende' verleden. De deelnemers kregen tijdens één van de uitzendingen advies van Wolter Kroes. "Wolter scheen mij nog te kennen van vroeger. Hij reageerde ook spontaan toen ik hem zag, maar ik wist toen niet wie hij was", legt Roy uit. "Het schijnt dat we regelmatig zijn wezen stappen."

Inmiddels is Raymonds bijgepraat met Kroes en staan ze regelmatig samen op het podium. "Wolter is geweldig. Ik ben dan ook supertrots dat juist hij mijn eerste single heeft uitgereikt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen