Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Droom Krezip komt uit

Shownieuws

Het zijn drukke tijden voor Krezip. De nieuwe single 'Don't crush me' ligt vanaf maandag in de winkels. In september begint de band bovendien aan een tournee.

Het zijn drukke tijden voor Krezip. De nieuwe single 'Don't crush me' ligt vanaf maandag in de winkels. In september begint de band bovendien aan een clubtournee door de Benelux ter promotie van het derde studioalbum 'What are you waiting for'. Zangeres Jacqueline Govaert vertelt over de nieuwe single van Krezip en over een droom die uitkomt.

"'Don't crush me' gaat over dingen die je moet veranderen in je leven. Het is eng om dingen anders te gaan doen en je kunt andere mensen ermee kwetsen, maar helaas moet het soms gebeuren", vertelt Govaert aan Novum Nieuws. "Het thema is niet zo duidelijk uitgespeld als 'Out of my bed', daar kun je precies horen wat ik zing." Ze merkt op dat ze het soms zonde vindt om precies uit te leggen waar een liedje eigenlijk over gaat, omdat de tekst voor sommige mensen iets heel anders kan betekenen.

De focus van de clip bij dit nummer ligt meer bij het optreden dan op het vertellen van een verhaal, zoals bij de eerste single. "De opnamen zijn in het Belgische Gent gemaakt. We begonnen om twaalf uur 's nachts en waren pas om ongeveer acht uur klaar. En net op het moment dat we echt niet meer konden, kwamen ze met de regenmachine aangezet en moesten die opnamen worden gemaakt. Maar het is een supermooie clip geworden." De clip is sinds 1 juli op televisie te zien.

Na het uitbrengen van de tweede single en nog enkele optredens op festivals begint Krezip met een tournee door Nederland, België en Luxemburg. De laatste elektrische clubtour van Krezip was in 2002. Met de 'What are you waiting for'- tournee wil de band 'meer doen'. "Het wordt een hele avond, met supportact en na ons optreden is er een afterparty. Daar gaan de jongens van de band zelf ook nog plaatjes draaien", vertelt Jacqueline. "En we willen ook meer dingen met de aankleding gaan doen. We gaan gewoon een vette show neerzetten, waar ik altijd over gedroomd hebt."

De zangeres geeft aan dat een clubtour 'het leukste is wat er te doen is'. "Je kan helemaal je ei kwijt, op tijd soundchecken en je hebt tijd om na te denken over hoe je dingen wil", zegt Jacqueline. Bij festivals is het volgens de zangeres ook wel mogelijk om 'je eigen ding' te doen, maar dan moet alles sneller gebeuren. "Ook heb je bij een festival een breed publiek. Bij een concert in een club heeft in principe iedereen een kaartje gekocht om ons te zien. Dat is een heel lekker gevoel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen