Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Mem Klinkhamer' heeft het zwaar te voorduren

Shownieuws

Dominique van Vliet heeft als moeder van de tweeling Klinkhamer het zwaar te voorduren in de nieuwe film 'De Kameleon 2'. De film is vanaf 29 juni te zien.

Dominique van Vliet heeft als 'mem Klinkhamer', de moeder van de tweeling Klinkhamer, het zwaar te verduren in de nieuwe film 'De Kameleon 2'. "Mijn kinderen gaan op de vuist met anderen en ik moet de wonden verbinden", zegt Van Vliet. "Verder loop ik vooral rond met stapels boterhammen voor de jongens."

De actrice vertelt dat in de tweede Kameleonfilm de thema's rijk tegen arm en de stadse mens versus het boerenleven zijn. In het dorp Lenten dreigen de bewoners in 'Kameleon 2' de dupe te worden van een op geld beluste aannemer. De aannemer wil een snelweg en een villawijk in het rustieke dorpje.

De tweeling wil een stokje voor deze plannen van de projectontwikkelaar steken. "In de eerste film haalden de jongens vooral kattenkwaad uit. In de tweede film gebeuren heftigere dingen dan een val in de sloot", aldus Van Vliet.

Van Vliet denkt niet dat er nog een vervolg op deze tweede film van de tweeling uit Friesland komt. "Ik zou het heel erg leuk vinden, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren", vertelt Van Vliet. De actrice denkt dat de jongens die de rollen van Sietse en Hielke Klinkhamer spelen, die nu de leeftijd van 17 jaar hebben, inmiddels al te oud zijn om de rollen nog een keer te vervullen.

De film 'Kameleon 2' maakt vanaf 15 juni een rondreis langs elf steden in Nederland en is onder andere nog te zien in Delft, Enschede en Amersfoort. Vanaf 29 juni wordt de film in heel Nederland vertoond. De regie is in handen van Steven de Jong en de acteurs Maarten Spanjer, Gijs Scholten van Aschat en Joep Sertons spelen een rol in de film.

Van Vliet is nog tot maart 2006 te zien in de musical 'Mamma Mia!'. De actrice kreeg grote bekendheid door haar rol van Ellen Evenhuis in de Nederlandse soap 'Onderweg naar morgen'. Verder speelde Van Vliet nog in verschillende musical en in theaterstukken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen