Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cliptrilogie van Racoon in première

Shownieuws

Racoon komt met een uniek project, een cliptrilogie. 'Another day' gaat donderdag in Kriterion in Amsterdam in première. De clips vormen samen een korte film.

De popgroep Racoon komt met een uniek project, een cliptrilogie. 'Another day' gaat donderdag 23 juni in Kriterion in Amsterdam in première. De clips van de trilogie, die samen een korte film van 15 minuten vormen, kunnen onafhankelijk van elkaar worden bekeken.

De clips horen bij de singles 'Happy Family, 'Love you' en 'Laugh about it' en zijn afkomstig van het album 'Another day' dat in april uitkwam. De film is gemaakt in samenwerking met Corrino Media Corporation. Corrino is onder meer bekend van de film 'Flirt' en de videoclips van Beef en The Sheer.

Racoon gaat, sinds het vorige album uit 2001, met 'Another day' weer 'helemaal terug naar de basis'. "Dat wil zeggen één gitaar, bas, drums en de zang", legt gitarist Dennis Huige aan Novum Nieuws uit. Hij omschrijft het album als 'puur'. Op het nieuwe album ligt de focus op de liedjes en de vocalen. Na de breuk met platenmaatschappij Sony is Racoon in een 'coconnetje' gedoken. "We zijn bovengekomen op het moment dat wij er klaar voor waren. Voor de buitenwereld zijn we lang uit beeld geweest, dus in die zin voelt het als een comeback", aldus Huige.

PIAS, de nieuwe platenmaatschappij van Racoon, kwam met het idee voor de cliptrilogie. Corrino schreef vervolgens het verhaal. De losse verhaaltjes sluiten qua thematiek aan op de teksten van de liedjes. "De verhaallijnen lopen door elkaar heen. De karakters kruisen elkaar, maar kennen elkaar niet, een beetje zoals de film 'Magnolia'", legt Willem Gerritsen van Corrino uit. De verschillende locaties en personages keren steeds terug.

Een uniek detail is dat de film op 8 mm is geschoten. "Het geeft een beetje een jaren zeventig gevoel. Door de zware korrel voel je dat het echt film is", aldus Gerritsen. Een terugkerend onderdeel van het a-chronologische verhaal zijn de repetities van de band in een huiskamer. Gerritsen omschrijft de film als 'magisch realistisch'.

Het Nederlands Film Festival heeft interesse in de film getoond en 'Another day' wordt mogelijk op het festival in september gedraaid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen