Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Unieke Brood-tentoonstelling in Doorn

Shownieuws

Nog nooit eerder vertoonde schilderijen, tekeningen en een fotoreportage van Herman Brood worden dit weekend tentoongesteld in een conferentiecentrum in Doorn.

Nog nooit eerder vertoonde schilderijen en tekeningen van Herman Brood worden zaterdag en zondag tentoongesteld in conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn. Er zijn meer dan tweehonderd verschillende werken van de overleden zanger en kunstenaar aanwezig. Ook een fotoreportage die fotografe Patricia Steur van hem maakte is voor het eerst te zien in Doorn.

Naast de schilderijen, foto's en tekeningen is een door Brood zelf beschilderde auto naar Doorn gereden. Ook een Fiat 500 die Brood ooit beschilderde wordt tentoongesteld. Daarnaast zijn er in Doorn collectorsitems, waaronder boeken over de zanger, handgesigneerde Brood- zeefdrukken en genummerde en gesigneerde kunstobjecten van keramiek.

Marcel Brood, de zoon van de zanger is dit weekeinde aanwezig in het conferentiecentrum. Volgens hem wordt nog altijd veel geld neergelegd voor de schilderijen van zijn vader. "Een schilderij van mijn vader heb je in verschillende prijsklassen. Je moet denken in bedragen rond de twintigduizend euro, maar je hebt ze ook al rond de negenduizend euro", zei de zanger op NoordzeeFM.

Een aantal leden van de oude begeleidingsband van Brood 'The wild romance' geeft op zondag een optreden. Drummer Kees Meerman en bas gitarist Freddy Cavalli zijn zeker van de partij.

In het restaurant van het conferentiecentrum zal een levensgroot projectiescherm staan met bewegende actiebeelden van Herman Brood, die op 11 juli 2001 op 54-jarige leeftijd overleed na een sprong van het Amsterdamse Hilton Hotel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen