Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amsterdamse cameraman doet aangifte tegen Lenny Kravitz

Shownieuws

Cameraman Frank Buis heeft aangifte gedaan tegen Lenny Kravitz wegens diefstal en vernieling. De zanger eiste een tape op.

Cameraman Frank Buis heeft bij de politie aangifte gedaan tegen Lenny Kravitz wegens diefstal en vernieling. De freelancer maakte zondag voor SBS Shownieuws opnamen van Kravitz. De zanger was hier niet blij mee en dwong de Amsterdammer de tape uit zijn camera te halen.

Buis kreeg zaterdag een tip dat Kravitz, onder meer bekend van de hit 'Let love rule', was gesignaleerd in fitnessclub Splash op de Looiersgracht in Amsterdam. Buis maakte opnamen van de zanger terwijl deze met zijn dochter Zoe - uit zijn huwelijk met Lisa Bonnet - op een brug op de Prinsengracht liep. "Hij zei er eerst niks van, maar toen draaide hij zich op de Runstraat ineens om en zei hij meerdere keren dat hij de tape moest hebben", vertelt Buis aan Novum Nieuws.

De Amsterdamse cameraman denkt dat de zanger onder invloed was van dope. "Hij had hele enge ogen. Als een dolle gek kwam hij op me af", aldus Buis. Voor hij het wist stond Kravitz aan zijn camera te trekken. De populaire zanger werd bijgestaan door een winkelier. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Zoe toen een bodyguard gebeld en werd de Amsterdammer door drie mannen vastgehouden. Buis noemt de situatie - die volgens hem ongeveer vijf minuten heeft geduurd -'dreigend en angstaanjagend'. "Ik had voor mijn gevoel maar één keus: of de tape afgeven of in elkaar geslagen worden. Toen heb ik het eerste maar gedaan."

De zaak ligt nu bij de officier van justitie. Buis heeft een schadevergoeding van vijfduizend euro geëist. Hij vindt dat de zanger het bedrag symbolisch moet overmaken. "Hij is fout, hij moet betalen." De cameraman zal het bedrag schenken aan een goed doel. "Ik hoef mijn zakken niet te vullen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen