Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dode rapper gaat kikker verslaan'

Shownieuws

Het nummer 'Ghetto Gospel' van Tupac Shakur zal de Crazy Frog van de eerste plaats in de Britse hitlijsten afstoten. Dat blijkt uit tussentijdse peilingen.

Elton John en wijlen Tupac Shakur lijken op een succes af te stevenen in de Engelse hitparades, meldt BBC News. Hun duet 'Ghetto gospel' komt volgens de laatste peilingen dit weekeinde op de eerste plaats binnen van de Britse Top 40. 'Alex F', een nummer dat in eerste alleen was bedoeld al belmelodie voor de mobiele telefoon, staat nu nog op één.

'Ghetto gospel' maakt deel uit van Tupacs album 'Loyal to the game'. Dat is het zevende album dat sinds de dood van de zanger in 1996 is uitgekomen. De albums bevatten allerlei demo's die Shakur in het verleden heeft opgenomen. Rapper Eminem heeft het refrein van 'Ghetto gospel' vervangen door dat van 'Indian sunset', een nummer dat Elton John in 1971 heeft geschreven.

'Alex F' was in 1985 al een hit van Harold Faltermeyer. Het animatiekikkertje dat de ringtone belmelodie aanprijst is zo populair onder jongeren dat het lied in Engeland sinds vier weken op de eerste plaats van de hitlijsten staat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen