Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beach Boys-monument nu al beklad

Shownieuws

Het monument van de Beach Boys dat op 20 mei in Hawthorne in Californië is onthuld, is nu al beklad met graffiti. Het stadsbestuur wil nu camera's ophangen.

Het monument van de Beach Boys dat op 20 mei in Hawthorne in Californië is onthuld, is nu al beklad met graffiti. Hawthorne is de geboorteplaats van Beach Boys Brian, Carl en Dennis Wilson.

Het stadsbestuur heeft de verf snel weg laten halen en is nu in beraad over de te nemen maatregelen. Er wordt nagedacht over het plaatsen van bewakingscamera's, een hek, of het behandelen van het monument met een graffitiresistente toplaag.

"Ik ben wel teleurgesteld, maar niet verbaasd. We wisten dat vandalisme een probleem zou worden. Ik ben zelfs verrast dat het monument nog zo lang kladvrij is gebleven", zegt ingenieur Harry Jarnagan.

Het monument is een stenen sculptuur van het 'Surfer girl'-album uit 1963. De Beach Boys, bestaand uit de Wilson-broers, Mike Love en Al Jardine, zijn onder meer bekend van de hits 'Surfin', 'Good vibrations' en 'Kokomo'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen