Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Juli 2005

Luistercijfers landelijk

De meest recente luistercijfers van het Continu LuisterOnderzoek (CLO) over de periode mei-juni 2005 zijn bekendgemaakt. Het Continu LuisterOnderzoek wordt door Intomart GfK uitgevoerd in opdracht van de Publieke Omroep, Ster, ORN, Sky Radio 101 FM, Radio 538, Noordzee 100.7 FM, Yorin FM, Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM, RTL FM, Radio Veronica, Slam FM, BNR Nieuwsradio en CRN, allen verenigd in de Stichting PRE, en voor Radio 10 Gold en Classic FM.

Per juni 2005 is de zendernaam Arrow 90.7 FM in het radiodagboek gewijzigd in Arrow Jazz FM. Daarnaast wordt per mei 2005 de zender Stads Radio (zender in de CRN combinatie) niet langer gemeten in Zeeland en Rijnmond. Ervoor in de plaats wordt Radio 8FM (ook een CRN zender) in deze regio gemeten.


Per juni 2005 is Kink FM opgenomen in het radiodagboek. De eerste rapportage van Kink FM zal bij de rapportage over juni-juli (openstelling op 1 september) plaatsvinden.


Het luistergedrag is gemeten gedurende een periode van acht weken in mei en juni 2005. Dit resulteert in een rapportage die is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 10.182 respondenten van 10 jaar en ouder.


De marktaandeelontwikkeling van de landelijk publieke zenders, publieke regionale zenders en de commerciële zenders staan in bovenstaande figuur weergegeven (hele week; 07.00-24.00 uur).


De gemiddelde luistertijd per dag (personen 10+ jaar) bedraagt in het tijdvak 07:00-24:00 uur precies 3 uur. De gemiddelde luistertijd is daarmee 8 minuten korter dan in de vorige meetperiode.


Onderstaand overzicht geeft de gemiddelde luisterdichtheden, alsmede de marktaandelen van alle zenders voor de maanden mei-juni 2005 (hele week; 07.00-24.00 uur). Ter vergelijking worden tevens de gemiddelde luisterdichtheden en marktaandelen van alle zenders voor de periode april-mei 2005 in ditzelfde tijdvak vermeld.


Regio Radio is een combinatie van de zenders Radio Noord, Omrop Fryslân, Radio Drenthe, Radio Oost, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Flevoland, Radio Noord-Holland, Radio West, Radio Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Radio.


CRN Commercieel Regio is een combinatie van de zenders Rebecca Radio, Waterstad FM Fryslân, Hot Radio, Keizerstad FM, City FM, Freez FM, Happy Radio, Stads Radio, Radio 8FM, Maximaal FM, XFM, Radio Limburg, Wild FM, Fresh FM en Magic FM.


Bron: PRE/Intomart GfK Continu LuisterOnderzoek 2005

 

Gerelateerde Artikelen