Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmbiografie over Vivaldi in de maak

Shownieuws

Er komt een film over het leven van Vivaldi. De biografie wordt gebaseerd op het script van journalist Jeffrey Freedman die onderzoek naar de componist deed.

Er komt een film over het leven van Antonio Vivaldi. De filmbiografie wordt gebaseerd op het script van journalist Jeffrey Freedman. Hij heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de excentrieke Barokcomponist uit de achttiende eeuw.

Het verhaal gaat over de jonge priester Vivaldi die muziekles geeft op een school voor buitenechtelijke dochters van courtisanes. Hij wordt geplaagd door uitputtende aanvallen van astma. Ook kampt hij met twijfels over de hypocrisie van de katholieke kerk. Vivaldi wint het vertrouwen en de affectie van de meisjes en zijn band met hen leidt tot een concert voor de paus.

"Jeff's scenario gaat de voorspelbare clichés die Hollywood filmbiografieën vaak rijk zijn uit de weg. Vivaldi was zo'n verbazingwekkende man dat we zijn verhaal niet hoeven 'te verbeteren'", zegt de voorzitter van het productiebedrijf Mechaniks.

Er is nog geen regisseur aan het project verbonden. Mechaniks heeft de folk-rock vioolspeler Ashley MacIsaac benaderd voor de rol van Vivaldi. De opnames zullen plaatsvinden in Italië en Oostenrijk.

Er is nog een film over Vivaldi in de maak. Het verhaal van Imagine Entertainment en Columbia gaat over de verboden liefde tussen Vivaldi en zijn muse Anna. Zij zou de inspiratiebron voor 'De vier seizoenen' hebben gevormd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen