Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mark Dakriet is een zingende gangster

Shownieuws

Zanger Mark Dakriet, van de R&B groep Re-play, speelt een rolletje in de nieuwe Nederlandse hiphop film 'Bolletjes blues!'. "Ik speel een gangster."

Zanger Mark Dakriet, van de R&B groep Re-play, speelt een rolletje in de nieuwe Nederlandse hiphop-film 'Bolletjes blues!'. "Ik speel een gangster en moet heel stoer overkomen", vertelt Dakriet. "Met drie andere zangers, onder wie Peter Beense, zing ik het nummer 'De bolletjes blues'."

Dakriet laat weten dat hij zeker geen hoofdrol speelt en dat hij maar even in beeld is. "Ik ben ongeveer twee seconden te zien en zing maar twee regels", vertelt Dakriet. "Het is grappig om te doen en leuk om met mijn kop in een film te zitten."

"Er zitten in totaal vijftien nummers in de film en ze vroegen mij er een van te zingen", zegt Dakriet. "Het nummer past totaal niet in het rijtje nummers dat men van mij kent." Hij laat weten dat 'De Bolletjes blues' een grappig nummer is en 'precies in de film past'.

De film is het speelfilmdebuut van regisseurs en scenarioschrijvers Karin Junger en Brigit Hillenius. Hun korte film 'Vet!' won in 2004 de Zilveren Beer op het Internationale Film Festival Berlijn. De opnames van de muzikale film beginnen eind juni en vinden plaats in de Amsterdamse Bijlmermeer en in Paramaribo.

De film gaat over een de jonge Spike die vanuit Suriname naar Nederland komt om een opleiding te volgen. Op de middelbare school voelt hij zich niet thuis en hij komt terecht in een wereld waar het draait om geld en status. Om indruk te maken op Rosalie, het meisje op wie hij verliefd is, besluit hij bolletjes te slikken. Spike wordt gepakt en hij belandt in Paramaribo in de gevangenis.

De hoofdrollen in 'Bolletjes blues!' zijn voor rapper Negativ en Sophie van Oers. Ook bekende rappers zoals Raymzter, Kimo en beatboxer MC Aldrin, bekend van zijn werk met Lange Frans en Baas B en Ali B, werken mee aan de film. De film maakt deel uit van de nieuwe serie Telefilms die in 2006 worden uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen