Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alpenzusje ontdekt via chatbox

Shownieuws

Karin, de nieuwe zangeres van De Alpenzusjes, is ontdekt via de chatbox. Dit zegt Carla Langendijk, het andere Alpenzusje.

Karin, de nieuwe zangeres van De Alpenzusjes, is ontdekt via de chatbox. "Ik was lekker aan het babbelen op de chatbox en zo kwam ik in contact met mijn nieuwe Alpenzusje Karin", vertelt de blonde Carla Langendijk aan Novum Nieuws. De zangeres blaast het duo na zeven jaar weer nieuw leven in.

Na verschillende gesprekken met Karin, ontstond het idee voor een reünie. "Karin heeft een radioshow en vroeg mij of ik wilde optreden. Ik wilde niet alleen op het podium staan en toen riep zij spontaan 'dan zing ik toch met je mee', zegt Carla. "Van het één kwam het ander en zodoende staan we nu aan de vooravond van een comeback."

De Alpenzusjes zijn gestopt in 1998 omdat Langendijk ernstig ziek werd. "Ik heb in 1998 een hersenvliesontsteking opgelopen en zelfs een aantal dagen in coma gelegen. Het laatste waar je daarna aan denkt is weer aan optreden en zingen", legt Langendijk uit.

Het voorlaatste 'echte' Alpenzusje Heidi Vanderhoven haalde Carla uit een diep dal. "Heidi, die inmiddels al jaren haar eigen band heeft, stimuleerde mij de laatste tijd om weer te gaan zingen. Ik was vreselijk depressief en had daar helemaal geen oren naar",zegt Carla. "Maar ik ben blij dat ze is blijven aandringen, want ik voel me nu heerlijk met de nieuwe start van De Alpenzusjes."

Corry Konings heeft de dames onder haar hoede genomen. "Corry gaat met ons een nieuw album maken en verzorgt ook ons management en onze boekingen", vertelt Carla enthousiast.

De Alpenzusjes startten in 1980 en scoorden in de jaren erna verschillende bescheiden hits waaronder het nummer 'De Tiroler babysitter song'. In 1994 zongen zij op de begrafenis van Manfred Langer. De nieuwe zangeres Karin scoorde in 1988 een kleine hit als het duo Ad en Karin en het lied 'We gaan naar Spanje toe'. De reünie van de dames vindt plaats op 26 juni in Recreatiepark 'De Schatberg' in Sevenum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen