Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon wilde stoppen met zingen

Shownieuws

Zanger Gordon heeft overwogen om te stoppen met zingen. Hij twijfelde aan zijn carrière omdat het album 'Gordon & Friends' uit 2003 een flop werd.

Zanger Gordon heeft de afgelopen jaren overwogen om te stoppen met zingen. Hij twijfelde aan zijn carrière omdat het album 'Gordon & Friends' uit 2003 een flop werd. Dit schrijft Gordon op zijn website.

"Met dit album, waar echt hele goede liedjes op staan, is helemaal niets gebeurd", vindt Gordon. Hij laat weten dat het album niet gepromoot is door de platenmaatschappij, terwijl er echt hits op staan. "Daar sta je dan maanden voor te zwoegen in de studio", schrijft de teleurgestelde zanger. "Dan denk je soms wel, ik kap met die muziek, het heeft toch geen zin."

Hij schrijft ook dat de dvd 'Gordon sings classics' compleet is 'ondergesneeuwd'. "Door het Arena-gebeuren met Gerard (Joling) en René (Froger) is mijn laatste dvd compleet onder gesneeuwd. Ik heb besloten om die dan ook weer opnieuw te gaan promoten in augustus", schrijft Gordon. "Hij is echt geweldig. Een andere ik, zoals ik voortaan verder wil met zingen." De dvd werd in maart van dit jaar uitgebracht.

De 37-jarige zanger heeft door zijn werkzaamheden voor radio en tv, lang niet meer 'in het land' opgetreden. "Twee jaar ben ik van het podium afgeweest, maar nu ga ik weer meer optreden ", legt hij uit. "Wat een feest om al die mensen voor jou te zien klappen en meezingen."

Door weer te gaan zingen in het land en te genieten van de optredens, is Gordon de teleurstellingen over zijn cd en dvd-verkoop alweer te boven. Ook het huidige succes van Guus Meeuwis heeft een steentje bijgedragen aan het feit dat de zanger er weer zin in heeft. "Kijk naar Guus Meeuwis. Dat is toch geweldig. Die jongen was al in de vergetelheid geraakt, en hij is niet eens zo'n geweldige zanger, maar men gunt het hem en ik ook", laat Gordon weten.

Het platenlandschap is volgens Gordon wel verandert. "Ik verkocht voorheen lachend 50.000 exemplaren, tegenwoordig mag je blij zijn met 10.000." Toch gaat hij volgend jaar werken aan een nieuw album. "Ik ga de studio weer in voor een echt Gordon-album. Ik ga zelf schrijven. Ik heb genoeg dingen meegemaakt om dat te doen en ook zelf produceren echt een kick", schrijft hij op de site.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen