Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse concert Live 8 in Versaille

Shownieuws

Bij het paleis in Versaille wordt het Live 8 concert in Frankrijk gehouden. "We hebben een iconisch gebouw nodig dat de rijkdom van onze landen representeert."

Tegen de achtergrond van het paleis in Versaille wordt het Live 8 concert op 2 juli in Frankrijk gehouden. "We hebben een iconisch gebouw nodig dat de rijkdom van onze landen representeert", zegt Geldof. Het concert is een van de acht concerten, die wereldwijd worden gehouden, om de armoede in Afrika onder aandacht te brengen.

De organisator van de Live 8 concerten laat weten dat het 17e-eeuwse paleis ten westen van Parijs een symbool is. "In een wereldwijd evenement zoals dit, moet je praten met symbolen", zegt Geldof. "En daarbij wilde ik een mooie plek om de nacht door te brengen", voegt hij daar lachend aan toen.

Het doel van de gratis concerten, die ook worden gehouden in Berlijn, Londen, Philadelphia, Rome, Tokyo, Toronto en Johannesburg, is om een politiek besluit af te dwingen om de armoede in Afrika op te lossen. De concerten gaan vooraf aan een ontmoeting van de leiders van de grote industriële landen op 6 juli.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen