Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Hanks zit bovenop het nieuws

Shownieuws

Tom Hanks zit bovenop het nieuws. Twee weken geleden werd bekend wie de tipgever was in de Watergate-affaire, en nu komt Hanks al met plannen voor een film.

Tom Hanks zit bovenop het nieuws. Twee weken geleden werd bekend wie de tipgever was in de Watergate-affaire, die president Nixon in de jaren zeventig zijn baan kostte. En nu komt Hanks al met plannen voor een film over de tipgever, die bekend stond onder de schuilnaam 'Deep Throat'.

De film wordt geproduceerd door Universal en Playtone, de productiemaatschappij van Hanks. Of hij ook de hoofdrol gaat spelen, is nog niet duidelijk.

De 91-jarige Mark Felt, een voormalige topman bij de FBI, heeft toestemming gegeven voor de verfilming. Felt maakte begin deze maand bekend dat hij informatie over de Watergate-inbraak naar de pers had gelekt. Zijn identiteit is 31 jaar geheim gebleven. Pas in 2002, 28 jaar na de affaire, heeft hij zijn eigen familie verteld dat hij de bron was die leidde tot de historische artikelenreeks van Bob Woodward en Carl Bernstein in de Washington Post. De journalisten hebben hun bron altijd beschermd.

Aanleiding voor het Watergate-schandaal was een inbraak in het verkiezingshoofdkwartier van de Democratische Partij in juni 1972. President Nixon, republikein, zou opdracht hebben gegeven de zaak in de doofpot te stoppen. Wat precies de rol van de president was, is nooit helemaal duidelijk geworden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen