Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bowie minder populair dan Sioux

Shownieuws

David Bowie is bij lezers van Mojo minder populair dan Siouxsie Sioux, zangeres van de Britse punkband Siouxsie and the Banshees.

David Bowie is bij lezers van het Britse blad Mojo minder populair dan Siouxsie Sioux, zangeres van de Britse punkband Siouxsie and the Banshees. Zij heeft in Londen uit handen van U2-gitarist The Edge de Mojo Icon Award ontvangen. Dit is een prijs voor muzikanten die hebben bijgedragen aan de muziekcultuur. Het publiek bepaalt hierbij de winnaar.

Sioux liet naast Bowie artiesten als John Lydon en Marc Bolan achter zich. Volgens Mojo-hoofdredacteur Phil Alexander heeft de onderscheiding niet geleid tot grote vreugde bij de zangeres. "Ze vindt het verschrikkelijk als een icoon gezien te worden, want volgens haar zijn iconen meestal dood." Toch is de prijs naar Sioux gegaan, volgens Alexander omdat zij 'punk een vrouwelijk gezicht heeft gegeven'.

Siouxsie and the Banshees heeft in twintig jaar diverse bandleden versleten, onder wie Sid Vicious en Robert Smith. De band had in Engeland verscheidene hits, waaronder 'Hong Kong garden'. In 1996 is de band er officieel mee gestopt.

In Londen werden ook andere prijzen uitgereikt. Zo ging Paul Weller aan de haal met de Songwriter Award en ging de Hall of Fame-onderscheiding naar Madness.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen