Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Theatercomeback voor Lucie de Lange

Shownieuws

Actrice en kleinkunstenares Lucie de Lange maakt dit najaar haar comeback op het toneel in de klucht 'Een rits te ver'.

Actrice en kleinkunstenares Lucie de Lange maakt dit najaar haar comeback op het toneel in de klucht 'Een rits te ver'. "Na mijn laatste voorstelling in 2000 met Jos Brink, was ik kapot. Ik kreeg het aan mijn schildklier en kwam daardoor tien kilo aan. Toen overleed mijn zusje ook nog eens in 2002. Ik durfde en wilde ook dat toneel niet meer op", legt zij uit aan Novum Nieuws. "Gelukkig is Albert Verlinde een aanhouder, want na drie keer 'nee' te hebben gezegd tegen hem, ben ik er nu weer helemaal klaar voor en heb ik er ook heel veel zin in."

De 48-jarige De Lange speelt voor het eerst in haar carrière een rol in een klucht. "Mijn eerste klucht, maar de rollen in de stukken met Jos waren ook vaak komisch. Ik heb die lach toch wel aan m'n kont hangen", vertelt zij. "Ik heb ooit één keer een serieuze rol gespeeld in 'Max Havelaar' en ik kwam iedere avond vreselijk depressief van het toneel af", vertelt Lucie lachend.

In de klucht speelt zij de rol van het Chinese hulpje 'Lang lei Hop' van Jon van Eerd. "Hij gaat behoorlijk met mij gooien op het podium en daarom ben ik nu flink in training", legt Lucie uit. "Mijn man heeft als verrassing zes banden met opnames van mijn favoriete trainer uit Amerika laten komen en nu lig ik dus iedere ochtend voor tv te zweten."

De Lange werd voornamelijk bekend door haar vele rollen in de stukken van Jos Brink. Ondanks haar tijdelijke afscheid van het toneel is het contact met Brink nooit verwaterd. "Jos en ik hebben altijd contact gehouden. Het lukt alleen maar niet door onze drukke schema's een eetafspraak te maken", vertelt Lucie. Een hernieuwde samenwerking met Brink zit er voorlopig niet in. "Hij riep meteen toen hij hoorde dat ik deze rol ging spelen 'Dat biedt weer perspectieven voor de toekomst'. Maar ik wil niet te ver vooruit kijken."

Naast een hoofdrol voor Jon van Eerd, werd 'Een rits te ver' ook door hem geschreven en geregisseerd. Dankzij het succes van de voorstellingen 'Mijn tante Charlie' en 'Tel uit je winst', heeft Van Eerd, volgens Albert Verlinde, de klucht weer op de kaart gezet in Nederland. Naast Van Eerd en De Lange, spelen ook Pamela Teves (ONM) en Sebastiaan Labrie (Gtst) een rol in het stuk. De voorstelling, over een campingeigenaar en zijn veeleisende gasten, gaat op 30 oktober in Den Bosch in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen