Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw 'African' concert Live 8

Shownieuws

De organisatie van Live 8 heeft een nieuw concert georganiseerd op 2 juli. Het Africa Calling concert wordt gehouden in Cornwall, in Engeland.

De organisatie van Live 8 heeft een nieuw concert georganiseerd op 2 juli. Het Africa Calling concert wordt gehouden in Cornwall, in het zuidwesten van Engeland. De presentator is de Senagelese muzikant Youssou N'Dour. Er zijn optredens te zien van Maryam Mursal, Salif Keita en Thomas Mapfumo.

Het concert valt samen met de grotere concerten in Londen, Parijs, Berlijn, Rome en Philadelphia. De organisatie van de concerten, die bewustwording wil creëren voor de armoede in Afrika, heeft de afgelopen week veel kritiek te verduren gehad van mensen uit de muziekindustrie. Het verwijt werd geuit dat er een gebrek aan zwarten artiesten was bij het optreden in Londen.

Zanger Peter Gabriel, die helpt bij het organiseren van Africa Calling, zegt dat het concert Afrikaanse muzikanten de mogelijkheid geeft gehoord te worden. "We hebben een kans om de balans weer te herstellen. Africa Calling gaat alleen over de stemmen van Afrika."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen