Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Winston Post is een holenman

Shownieuws

Winston Post maakt op 18 september zijn toneeldebuut als 'holenman' in de monoloog 'Caveman'. Het toneelstuk wordt geregiseerd door Peter Faber.

Winston Post maakt in september zijn toneeldebuut als 'holenman' in de monoloog 'Caveman'. Twee seizoenen geleden maakte Peter Faber een succesvolle tournee met dit theaterstuk langs de Nederlandse theaters. Nu regisseert hij Post in een nieuwe bewerking van deze 'one-man-comedy'.

Het toneelstuk is een pleidooi voor de holbewoners. Post analyseert op grappige wijze de verschillen tussen de geslachten. In herkenbare situaties voor elke man en vrouw, laat hij zien hoe verschillend we zijn. Hij toont ons dat we ons nog steeds hetzelfde gedragen als in de tijd van de holenman en de holenvrouw.

Het stuk stond in 1995 voor het eerst op de planken op Broadway. Het was te zien onder de naam 'Defending the caveman' en werd met 399 voorstellingen het langstlopende solostuk op Broadway. 'Caveman' speelt op dit moment in meer dan twintig landen en is wereldwijd door meer dan vijf miljoen mensen bezocht.

Winston Post is vooral bekend geworden bij het grote publiek door zijn rol als Benjamin Borges in de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Ook presenteerde hij diverse programma's bij Yorin en SBS6. Naast het acteren en presenteren zingt Winston ook. Hij scoorde samen met Gtst-collega Bas Muijs een Top 40-hit met het nummer 'Jij'. De opbrengst van de single ging naar de Stichting KiKa (KinderKanker Vrij).

Peter Faber heeft zijn sporen verdiend in meerdere theaterdisciplines. Op het witte doek was hij te zien in films als 'Dokter Vlimmen', 'Schatjes' en 'Ciske de rat'. In het theater speelde hij onder meer in de musical 'De Jantjes'.

De première vindt plaats op 18 september in Theater 'De Regentes' in Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen