Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koningin opent Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam

Shownieuws

Koningin Beatrix heeft woensdag het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam geopend. De koningin verrichtte de openingshandeling door het slaan op een Chinese gong.

Koningin Beatrix heeft woensdagavond het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam geopend. De koningin verrichtte de openingshandeling door het slaan op een grote Chinese gong, die in de hal van het muziekgebouw stond opgesteld. Het openingsconcert, dat werd bijgewoond door Beatrix, was ook onderdeel van het Holland Festival.

In de grote zaal vond het concert 'De opening' van Louis Andriessen door Asko en het Schonberg ensemble, onder leiding van Reinbert de Leeuw, plaats. Het Muziekgebouw aan 't IJ legt als kamermuziekzaal de nadruk op het ensemblerepertoire uit de 20ste en 21ste eeuw en het eigentijds muziektheater.

Met het nieuwe Muziekgebouw aan 't IJ krijgen ensembles, componisten en muziektheatermakers een eigen plek. Podium en zaalvolume kunnen, volgends het Muziekgebouw, beter dan ooit worden afgestemd op de wensen van componisten en musici. Ensembles en organisaties houden er kantoor en repeteren er.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen