Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arnold Schwarzenegger uitgejouwd tijdens speech

Shownieuws

Gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger is dinsdag tijdens een speech op zijn oude school door studenten uitgejouwd.

Gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger is dinsdag tijdens een speech op zijn oude school door studenten uitgejouwd. Schwarzenegger sprak zes honderd geslaagde studenten van het Santa Monica College toe, maar was door het luide boegeroep soms nauwelijks te verstaan.

Het negatieve onthaal van de gouverneur heeft te maken met een drietal controversiële voorstellen dat Schwarzenegger steunt. Schwarzenegger heeft een conflict met de vakbonden over voorstellen om een limiet te stellen aan de Californische uitgaven, politici het recht te ontnemen de grenzen van kiesdistricten te bepalen en leraren langer te laten werken zonder vaste aanstelling.

Maandag kondigde Schwarzenegger aan deze kwesties het onderwerp van speciale referenda te willen maken die op 8 november gehouden zouden moeten worden. De kosten van de referenda zouden omgerekend 37,2 miljoen euro gaan bedragen, geld dat volgens critici beter aan onderwijs of de gezondheidszorg besteed kan worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen