Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Morissette niet te koop in thuisland

Shownieuws

De cd's Alanis Morissette zijn door de Canadese winkelketen HMV uit hun schappen gehaald omdat Morissette een deal heeft gemaakt met het Amerikaanse Starbucks.

Alle albums van zangeres Alanis Morissette zijn door de Canadese winkelketen HMV Canada uit hun schappen gehaald. HMV is verontwaardigd over een deal die Morissette met de Amerikaanse koffieshop-keten Starbucks heeft gemaakt. De koffieketen mag van Morissette exclusief de akoestische versie van het klassieke album 'Jagged little pill' uit 1995 verkopen.

Morissette, die zelf uit Canada komt, zegt in een reactie dat het nooit haar bedoeling is geweest om haar landgenoten tegen het hoofd te stoten. De zangeres verdedigt haar keuze voor de verkoop in de Starbucks wel. Aan de Boston Herald verklaart zij dat er een erg 'open sfeer' in de filialen van Starbucks heerst. "En die heeft tot gevolg dat men alles wat op de toonbank staat wil kopen", zegt de 31-jarige zangeres.

Het is niet het eerste album dat verschijnt in Starbucks. De koffieshop-gigant drukte dit jaar een ware stempel op de muziekverkoop. Een kwart van de ongeveer drie miljoen verkochte exemplaren van het laatste album van Ray Charles, 'Genius Loves Company', ging over de toonbanken van de koffieshops. Ook jazzzangeres Madeleine Peyroux zag een groei in de verkoopcijfers toen haar album bij Starbucks lag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen