Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Emile Ratelband stopt met 'Glossip tv'

Shownieuws

Positiviteits-goeroe Emile Ratelband is gestopt met het internet tv-station 'Glossip tv'. Initiatiefnemer en journalist Rob Vuurens bevestigt dit woensdag.

Positiviteits-goeroe Emile Ratelband is gestopt met het internet tv-station 'Glossip tv'. Initiatiefnemer en journalist Rob Vuurens bevestigt dit woensdag aan Novum Nieuws. "Onze ideeën met betrekking tot Glossip tv lagen nogal ver uit elkaar en daarom hebben we besloten de samenwerking te beëindigen", zegt Vuurens.

Ratelband vertelde verschillende media dat Glossip tv dagelijks drie cameraploegen in ging zetten om 'onthullend, openhartig en onthutsend' nieuws te brengen over bekende Nederlanders. Vuurens laat weten dat het helemaal niet zijn bedoeling was om een tv-station te beginnen. "Ik wilde een online-weekblad starten. Tekst aangevuld met bewegend beeldmateriaal", zegt Vuurens.

Vuurens laat weten dat hij Ratelband alleen had aangetrokken als investeerder. "Emile zou achter de coulissen blijven en alleen functioneren als investeerder en zeker niet de publiciteit zoeken", vertelt Vuurens. "Maar we waren nog niet rond of hij stond al voor de camera's van Boulevard." De journalist laat weten dat ondanks het verschil van mening hij en Ratelband zonder problemen uit elkaar zijn gegaan.

De vernieuwde site met de opzet die de journalist, die eerder heeft gewerkt voor weekbladen als Party en Weekend, destijds al voor ogen had gaat binnenkort online. "Mijn opzet is exclusieve reportages maken en interviews doen met bekende en minder bekende Nederlanders", legt Vuurens uit.

"Zo heb ik bijvoorbeeld onlangs een reportage gemaakt van een ex-marinier die in Srebrenica in Bosnië heeft gezeten. De opnames heb ik vier keer moeten stoppen omdat hij in tranen was", zegt Vuurens.

Glossip tv was vanaf half mei op internet te bekijken. Na betaling van EUR 1,30 was het mogelijk een uitzending van het station op internet te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen