Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Leef!' openingsfilm 25ste Nederlandse Film Festival

Shownieuws

'Leef!' is de openingsfilm van de jubileumeditie van het Nederlands Film Festival (NFF) 2005. De première van de film vindt plaats op 28 september.

'Leef!' is de openingsfilm van de jubileumeditie van het Nederlands Film Festival (NFF) 2005. De première van de film van Willem van de Sande Bakhuyzen vindt plaats op 28 september in Utrecht. Maria Goos schreef het script.

Festivaldirecteur Doreen Boonekamp laat weten trots te zijn het 25-jarige jubileum met deze film te mogen starten. "Willem van de Sande Bakhuyzen en Maria Goos hebben een schitterende en indringende kwaliteitsfilm afgeleverd", zegt Boonekamp.

De film vertelt het verhaal van Anna, gespeeld door drievoudig Gouden Kalfwinnaar Monic Hendrickx, een vrouw van begin veertig. Zij pakt voorzichtig weer de pen op die ze 25 jaar daarvoor aan de wilgen heeft gehangen. Terwijl ze haar verhaal schrijft, moet ze gebeurtenissen uit het verleden onder ogen zien die haar altijd hebben tegengehouden om voluit te leven.

Scenarioschrijfster Goos was eerder verantwoordelijk voor onder andere de film 'Cloaca' en de televisieserie 'Oud geld'. Van de Sande Bakhuyzen maakte 'Bij ons in de Jordaan' en werkt op dit moment aan de Giphart-verfilming 'Ik omhels je met duizend armen'. Naast hoofdrolspelers Monic Hendrickx en Peter Blok spelen onder anderen Anne-Wil Blankers, Tanja Jess en Sarah Jonker een rol in 'Leef!'.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 28 september tot en met 7 oktober 2005.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen