Kies je favoriete radiostation

Dossiers

E-bay trekt kaarten live 8 terug van site

Shownieuws

Kaartjes voor het Live 8 concert in Londen zijn niet meer via eBay te koop. Dat heeft de directie van de site in overleg met organisator Geldof besloten.

E-bay trekt kaarten live 8 terug van site

De kaartjes voor het Live 8 concert in Londen zijn niet meer via de internetsite eBay te koop. Dat heeft de directie van de veilingsite in overleg met organisator Bob Geldof besloten. Maandag werd bekend dat kaarten voor het gratis concert te koop werden aangeboden op internet.

Geldof, die met zes concerten over de hele wereld aandacht wil vragen voor de armoede in Afrika, vind de verkoop van de kaarten walgelijk. "Mensen die dit doen zijn afschuwelijk, het is niet te geloven dat ze geld willen verdienen over de rug van arme mensen."

In een reactie op het weghalen van de tickets zei Geldof blij te zijn dat ze niet meer te koop zijn maar het te betreuren dat de directie van de site 'dit niet van te voren heeft kunnen inzien'.

De concerten in Londen, Parijs, Berlijn, Rome en Philadelphia vinden op 2 juli plaats. Vier dagen later is nog een zesde concert in Edinburgh. Voor het concert in Londen hebben zich 2 miljoen mensen via sms aangemeld. In wat de grootste sms-loterij ter wereld werd, hebben 75 duizend mensen kaarten gewonnen voor het spektakel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen