Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Milou Nuyens wint internationale dansprijs

Shownieuws

De Nederlandse danseres Milou Nuyens heeft vrijdag de prestigieuze Eurovision Young Dancers Competition in Warchau gewonnen.

De Nederlandse danseres Milou Nuyens heeft vrijdag de prestigieuze Eurovision Young Dancers Competition in Warchau gewonnen. Het is de eerste keer dat een Nederlandse de tweejaarlijkse internationale danscompetitie wint.

Nuyens, die aan de Rotterdamse dansacademie studeert, danste 'Snakesense', een choreografie van de Nederlandse choreograaf Regina van Berkel. Aan de competitie doen jonge talentvolle dansers in de leeftijd van 15 tot 20 jaar mee, die nog geen lid zijn van een professioneel gezelschap.

Op 27 april vond de Nederlandse selectieronde plaats. In het programma 'Avond van de jonge danser' werd Nuyens door een vakjury bestaande uit onder andere Han Ebbelaar en Karin Schnabel uitgekozen om Nederland in Polen te gaan vertegenwoordigen.

Nuyens nam het in de finale op tegen onder andere Alex Jones (Groot-Brittannië), Marjorie Lenain (België) en Eleana Andreoudi (Griekenland). Voorafgaand aan de finale volgden de deelnemers verschillende masterclasses.

De NPS zendt de finale van de Eurovision Young Dancers zondag uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen