Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weinig geloof in muzikale comeback Jackson

Shownieuws

Weinig Amerikanen geloven in een comeback van Michael Jackson. Het imago van de popster was al aangetast voor de rechtszaak.

Weinig Amerikanen uit de muziekindustrie geloven in een succesvolle comeback van Michael Jackson. "De mensen dachten voor deze rechtszaak al dat hij gek was. Door het publiek was hij al veroordeeld en daar verandert deze uitspraak niets meer aan", meldt oud-radiodirecteur van 'Clear Channel' Dave Allan aan de Amerikaanse krant de Philadelphia Inquirer .

Allan denkt dat de zanger waarschijnlijk benaderd wordt voor een reality-show, maar gelooft niet dat dit zijn zangcarrière nog kan redden. Toch ziet hij op radiogebied nog wel een lichtpuntje voor de zanger. "Een voordeel van deze uitspraak is dat de radiostations zich niet meer schamen om een song van Jackson te draaien."

Ronn Torossian, pr-medewerker voor hip-hop-artiesten als Lil'Kim en Twista, is nog feller in zijn uitspraken jegens de 'King of pop'. "Schuldig of niet, het merk Jackson is dood", aldus Torossian. "We hebben het niet over een ruzie tussen 50 cent en een andere rapper of Russell Crowe die een telefoon naar iemand zijn hoofd gooit. Het gaat om een 46-jarige man die het oké vindt om met 12-jarige jongentjes te slapen."

Muziekleraar Robert Thompson aan de 'Syracuse'- Universiteit is er van overtuigd dat er in Las Vegas een Michael Jackson-Theater voor hem gebouwd moet worden. "Hij kan daar dan, net zoals Celine Dion nu doet, spelen voor al zijn fans zonder dat hij ooit zijn thuishaven nog hoeft te verlaten", legt Thompson uit.

Uitgever Craig Marks van het muziekblad 'Blender' denkt dat de uitspraak juist een enorme 'boost' gaat geven aan zijn zangcarrière. "Hij is de meest onschuldige man in Amerika, reken maar dat dit zijn carrière een enorme lift geeft", aldus Marks. "Hij is nog steeds een groot artiest met een geweldige stem en als hij luistert naar de juiste mensen en een commercieel volwassen album opneemt, kan hij nog steeds scoren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen