Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Val van Anneke Grönloh op dvd

Shownieuws

De val van Anneke Grönloh in het tv-programma 'Love Letters' van Linda de Mol in de jaren negentig is vastgelegd op de dvd 'Een lied voor jou'.

De spraakmakende val van zangeres Anneke Grönloh in het tv-programma 'Love Letters' van Linda de Mol in de jaren negentig is vastgelegd op dvd. De zangeres trad deze avond op als Tina Turner en viel tijdens haar opkomst van de lange showtrap. Ter gelegenheid van het 45-jarig artiestenjubileum van de zangeres verschijnt op 20 juni de dvd 'Een lied voor jou', met daarop hoogtepunten uit de carrière van Grönloh.

De ruim twee uur durende dvd geeft een zeer uitgebreid beeld van de 63-jarige Anneke Grönloh als zangeres en artieste. Van de prille zwart-wit beelden als opkomend tienersterretje tot de optredens van een gevierde vedette. Haar grote successen als 'Brandend Zand', 'Paradiso' en 'Cimeroni' worden op de dvd afgewisseld met nummers uit haar Maleisische repertoire. Op de dvd staat ook een optreden uit 1964 met Willeke Alberti, Rob de Nijs en Johnny Lion & The Jumping Jewels.

De dvd bevat niet alleen muziek. Haar huwelijk op 31 augustus 1964 met de vorig jaar in september overleden dj Wim-Jaap van der Laan is ook toegevoegd als extra materiaal. Verder zien we haar vertrek naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. In 1964 vertegenwoordigde zij ons land in de Deense hoofdstad met het lied ' Jij bent mijn leven', waarmee zij uiteindelijk een tiende plaats behaalde.

Ook een portret van Grönloh uit 1963 in het tv-programma 'Achter het nieuws' gepresenteerd door Koos Postema en de gouden plaat uitreiking voor haar nummer één hit 'Brandend zand' uit het jaar ervoor zijn op de dvd vastgelegd.

De zangeres verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen platen. Ze ontving tijdens haar carrière zestien gouden en platina platen. Ze behaalde hitnoteringen in 48 landen en scoorde vier nummer één hits op rij in Nederland. In 1997 wordt Grönloh Officier in de Orde van Oranje Nassau. Inmiddels staat zij ook vijf keer vermeld in het 'Guinness Book of Records'. Onder meer met de langste nummer één notering (24 weken) en het langst ooit met een album in de hitparade (37 maanden).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen